Anderen over Frankeline

Mijn man woont in een verpleeghuis en ik woon nog zelfstandig. Ik stelde het opruimen van (zijn) spullen uit. Frankeline bood mij hulp. Heel respectvol heeft zij plank voor plank helpen opruimen. Ik ben nu verlost van het idee ‘dat doen de kinderen later wel’. Ik ben opgelucht dat ik dit heb aangedurfd.
Geertruida (90)

Ik heb de neiging brochures over steden te bewaren ‘voor als we er nog eens naar toe gaan’. Frankeline heeft doorgevraagd naar het waarom van mijn verzamelen. Dát en haar praktische hulp om ook ordening aan te brengen gaven mij kastruimte terug. En veel kan ik nu vinden op internet.
Willem (82)

Schaamte. Ronduit schaamte waardoor niemand in mijn ‘werkkamer’ mocht komen. Alleen maar stapels en stapels spullen. Toen Frankeline kwam hebben we hierover gepraat.Toen ik eindelijk zo ver was wilde ik de hele kamer overhoop halen. Frankeline bracht rust door te focussen. We hebben stapel voor stapel aangepakt. Na een paar uur hard werken had ik een lege vloer en heel veel ‘oud papier’.
Pauline (48)

Met het wegdoen van spullen heb ik moeite. Ook al gebruik ik dingen niet meer, voor mij zit overal een verhaal aan vast. Frankeline geeft mij de ruimte in mijn eigen tempo te wennen aan afstand nemen. Als ik weer zo ver ben, bel ik haar voor hulp. Samen zoeken we een passende bestemming.
Christiaan (56)